Környezetvédelem és kármentés. Műanyag tartályok és kármentő tálcák környezetbarát felhasználása

kármentés környezetvédelem biztonság

Autómentés Mágocson

2021. február 27. - kármentő
Az alábbiakban azok számára igyekszünk megoldást nyújtani, akiknek megbízható, gyors és precíz autómentésre van szükségük Mágocson, vagy annak közelében.

autómentő

Magyarországon számos régi módi, tradicionális, településsel találkozhatunk, de persze a fiatalabb községekből sincs hiány. Utóbbiak közül mindenképp érdemes kiemelni Mágocsot, ami Magyarország egyik legfiatalabb városa. Baranya megye északi kapujaként Mágocson olykor nagyobb forgalommal is szembesülhetünk, emiatt pedig olykor az autómentésre Mágocson is szükségünk lehet. Az alábbiakban erre is hozunk egy jó opciót.

Autómentés Mágocson

A Baranya megyében zajló autómentés önmagában sem egyszerű, hiszen rendkívül változatos területeket is találhatunk. Dombos területek, mezőgazdasági területek, kanyargós utak, meredek lejtők és emelkedők egyaránt megtalálhatók a Mecsek és környéki részen és ez alól pedig Mágocs és környéke sem kivétel.

A Mágocs települése Baranya megye északi részén, a Baranya-Tolna megyehatár közvetlen közelében fekszik. A mecseki Hegyhát tájegység legjelentősebb települése, központján a Bonyhád-Kaposszekcső közti 6534-es út halad át, amelybe itt torkollik be északkeletről, Mekényes-Nagyhajmás felől a 6539-es út, és amelyből itt ágazik ki a 65 174-es számú mellékút dél felé, Alsómocsolád irányába. A település északi részén fekvő tórendszer, valamint Dombóvár Újdombóvár városrésze irányában a 65 195-ös út indul a városból, a 6539-esből kiágazva.

Tovább

A műanyagtartály kára és haszna

Környezetszennyezés és/vagy környezetvédelem

A műanyag tartály szennyezi a környezetet, de egyben meg is óvja a káros anyagoktól. A benne tárolt ivóvízre nézve pedig kevésbé veszélyes, mint korábban gondolták.

A műanyagipar veszélyezteti a környezetet, de...

pet-palack-kornyezetszennyezes.jpgA polimer termékek (polietilén, polipropilén, polisztirol, poliészter, polikarbonát stb.) hulladékként a természetben hosszú évtizedek alatt sem bomlanak le, így környezetszennyező hatásuk nyilvánvaló. Ez azonban leginkább csak a műanyag zacskókra, csomagoló fóliákra, tasakokra és hangsúlyosan a PET-palackokra vonatkozik. Ezek képeznek szeméthegyeket a városok peremén, a tengerpartokon és szinte szigetekké verődve az óceánokon. Elégetésük ugyancsak veszélyes, káros, mérgező anyagok kerülnek a levegőbe. Azonban felhasználásuk során az élelmiszerekre és az ivóvízre gyakorolt közvetlen káros hatásuk elhanyagolható.

Az ENSZ egészségügyi világszervezete, a WHO hosszas kutatómunka után arra a következtetésre jutott 2019-ben, hogy

csak minimális egészségi kockázatot jelentenek az ivóvízben lévő műanyag mikroszemcsék,

ugyanis mind a nagyobb szemcsék, mind a kisebbek legtöbbje a felszívódás legkisebb mértéke nélkül halad át az ember emésztőrendszerén, és gyakorlatilag maradéktalanul kiürül a szervezetből – olvasható tavalyi jelentésükben. Ám hozzátették, hogy a beható vizsgálatok ellenére az eredmények kevés információn alapulnak, ezért szükség van további, globális mértékű kutatásra. Az adat azért kevés, mert kutatásuk csak az elmúlt néhány évben kezdődött, és az eddigi vizsgálatok nem egységes normatívák és sztenderdnek elfogadott határértékek alapján folytak.Ezzel együtt a Világszervezet súlyos gondnak tartja a műanyagszennyezést, kívánatosnak tekinti a műanyagtermékek gyártásának csökkentését, valamint az újrahasznosítási technológiák tökéletesítését ajánlja.

Mi a helyzet a műanyag tartályokkal?

muanyag-ibc-tartalyok.jpgKépünkön: IBC-tartályok, szögletes és hengeres ivóvíztárolók

Az ipari műanyag tartályok célja a legtöbb felhasználási területen a veszélyes anyagok, mérgező, maró folyadékok biztonságos tárolása. Így igaz ugyan, hogy

gyártási anyaguk okán a műanyag tartályok hozzájárulnak a környezet szennyezéséhez, funkciójuk teljesítésével azonban megóvják a környezetet a veszélyes anyagok károsító hatásától.

Tovább

Biztonsági kármentő tálca

-  műanyag kármentő tálca - vegyszeres ivóvíz fertőtlenítés - gyűjtőtálcák -

Az ipari termelés biztonsága - kármentesítés

műanyag ipari tálcaA vegyiparban és minden olyan termelési folyamat során, ahol veszélyes anyagok képezik a munka tárgyát vagy eredményét (nyersanyagok, adalékok, késztermékek), ott szükség van kármentesítésre. Ha a felhasznált vagy keletkező környezetre káros anyagok cseppfolyós halmazállapotúak, akkor hordókban, tartályokban vagy más tárolóedényben helyezik el őket. Ezek feltöltésekor és ürítésekor óhatatlanul történhet túlfolyás, a veszélyes folyadék kiloccsan, elcsöppen - ezzel veszélyezteti az ott dolgozók egészségét és károsítja környezetüket, arról nem is szólva hogy anyagveszteséget okoz.

Miért szükséges a kármentő tálcák használata?

Mindezek megelőzésére a legpraktikusabb megoldás, ha a kádak, kannák, tartályok, hordók alatt úgynevezett kármentő tálca kerül elhelyezésre. A kármentő tálcák nyitott tetejű, általában műanyagból készült edények, amelyek felfogják lecsorgó cseppeket, összegyűjtik a maró hatású, mérgező, például az ivóvízre veszélyes vagy gyúlékony folyadékokat, ezzel teljesítve be környezetkímélő funkciójukat.

Az ipari kármentő tálcák legtöbbször nagy tisztaságú polietilén porból készülnek termoplasztikus eljárással, ezen belül is a rotációs öntés alkalmazásával. E ez a műanyageszköz-gyártási technológia a szóba jöhető technikák közül a legkevésbé káros a természetre nézve, lévén anyagtakarékos, az energia igénye optimális, és gyakorlatilag nem jár agyagveszteséggel, hulladékkal, illetve ami hulladék keletkezik, az újrahasznosítható például egy kisebb térfogatú ipari műanyag kármentő tálca gyártására.

Környezetbarát-e az ipari műanyag tartály, tálca?

A műanyag tárgyakról mindenki tudja, hogy szennyezik a környezetet. Ez esetben mégis másról van szó, mint egy polipropilén zacskó vagy egy pet palack esetében: ezek a szemétbe kerülve évtizedeken keresztül sem bomlanak el, így környezetszennyező hatásuk egyértelmű.

Ezzel szemben a gyártási folyamatban a különböző iparágakban alkalmazott műanyag tárolók éppenséggel védik a környezetet azzal, hogy a szennyező, mérgező, emberi környezetre káros anyagokat, maró vegyszereket, biocid hatású fertőtlenítő szereket, savakat és lúgokat biztonságosan tárolják, megakadályozzák, hogy ellenőrizetlen területre kerüljenek.

Tovább

Ipari műanyag tálca

IBC konténer kármentő gyűjtőtálcán

Műanyag víztároló tartályok

ipari műanyag tartály és kármentő tálcaA tisztavíz-tároló műanyag tartályok ipari tálcával különféle méretekben készülnek rotációs öntéssel, elérhetőek a HydroFLOW Magyarország weboldalán, ahol széles választékban meg is rendelhetők 35 litertől egészen 30500 literes maxi térfogatig. A polietilénből készült konténerek, tartályok és hordók űrtartalmukhoz képest aránylag könnyűek, így üresen kis teljesítményű rakodóeszközökkel rendezhetők.Rendszerint a nagyobb folyadéktárolókat acél keretbe helyezik és amennyiben nem ivóvizet, hanem környezetkárosító anyagot tárolnak benne, akkor kármentő tálcára helyezik.

FOLYADÉKTÁROLÓ TARTÁLY KÁRMENTŐVEL

Az ivóvíztároló kerek és négyszögletes tartályok rákattintható csúszótetővel rendelkeznek a biztonsági szerelvények illesztéséhez. Az IBC gyártási sorozat esetén az edényekhez komplettben beszerezhetők a termelési folyamatokhoz elengedhetetlenül szükséges gyári vagy használt rozsdamentes acél tartozékok és poliészter vagy polikarbonát kiegészítők. Az ipari cseppgyűjtő tálcák magassága igazodik a konténerekéhez, és a plasztik kalibrálásnak köszönhetően a mérőszint mértékének megfelelően a vegyipari használatban tetszőlegesen csökkenthetők egyéni igények szerint. A felgyűlt folyadék csapszelepeken át üríthető.

Tovább

Folyadék tároló IBC tartály

IBC műanyag tartályok

műanyag ibc tartály  Az ivóvíz és más folyadékok tárolására rendszeresített négyszögletes Eurokub vagy IBC tartályok főleg cseppfolyós anyagok vagy szemcsés ömlesztett anyagok tárolására rendszeresítettek az iparban és logisztikai szolgáltatások területén. Minden Intermediate Bulk Container fa raklapon, fém keretben használatos, targoncával szállítható.

A köbös (négyszögletes) tartályokat (Eurocube) folyékony vegyszerek, savak, lúgok, alkoholok, ipari olajok, koncentrátumok, üzemanyagok (a benzin kivételével) és egyéb termékek szállítására és tárolására szánják. Az az IBC konténerek különféle célokra használhatók, például: az 1000 l-es kapacitást kényelmesen lehet használni területek öntözésére vagy a telepek szennyvízének megszervezésére.

Az IBC műanyagtartályok általában acélból hegesztett vázból (szerelvények vagy acélcsövek) és egy polietilén belső tartályból állnak, amely utóbbi szervizberendezéssel rendelkezik. A műanyag tartály acélváza acélprofilok és -lemezek hegesztésével készül, majd ezt követően lefestik őket. Az IBC-tároló polietilénből készül, amely nagy mértékben ellenáll a különféle vegyi anyagoknak. Céljától függően egy műanyag alsó lefolyót vagy kaput kell felszerelni a tartályra. Az IBC tartályok általában széles hőmérsékleti tartományban használhatók, mechanikai szilárdságot és kémiai ellenállást biztosítanak.

A konténer kényelmes be- és kirakodásra ad módot (van töltőnyak és leeresztő csap), négyzet alakú, az kényelmes a be- és kirakodáshoz, valamint a szállításhoz történő elhelyezéshez. Könnyű, kevés helyet foglal el, az Intermediate Bulk Container moduláris kialakításának köszönhetően az egyedi igényekhez igazítható.

A műanyag tartályok és alájuk szerelt kármentő tálcák esetén a nagykereskedelmi ár olcsóbb, még alacsonyabb a műanyag edények ára az ajánlott webáruházban.

Tovább
SEO BLOG. PR-cikkel elhelyezése. Téma: IBC tartály és ipari műanyag kármentő tálca gyártása rotációs öntéssel. Ivóvíz és folyadék tároló műanyag eszközök a vegyiparban.
süti beállítások módosítása