Környezetvédelem és kármentés. Műanyag tartályok és kármentő tálcák környezetbarát felhasználása

Tároló és kármentő

Biztonsági kármentő tálca

2020. január 23. - kármentő
-  műanyag kármentő tálca - vegyszeres ivóvíz fertőtlenítés - gyűjtőtálcák -

Az ipari termelés biztonsága - kármentesítés

műanyag ipari tálcaA vegyiparban és minden olyan termelési folyamat során, ahol veszélyes anyagok képezik a munka tárgyát vagy eredményét (nyersanyagok, adalékok, késztermékek), ott szükség van kármentesítésre. Ha a felhasznált vagy keletkező környezetre káros anyagok cseppfolyós halmazállapotúak, akkor hordókban, tartályokban vagy más tárolóedényben helyezik el őket. Ezek feltöltésekor és ürítésekor óhatatlanul történhet túlfolyás, a veszélyes folyadék kiloccsan, elcsöppen - ezzel veszélyezteti az ott dolgozók egészségét és károsítja környezetüket, arról nem is szólva hogy anyagveszteséget okoz.

Miért szükséges a kármentő tálcák használata?

Mindezek megelőzésére a legpraktikusabb megoldás, ha a kádak, kannák, tartályok, hordók alatt úgynevezett kármentő tálca kerül elhelyezésre. A kármentő tálcák nyitott tetejű, általában műanyagból készült edények, amelyek felfogják lecsorgó cseppeket, összegyűjtik a maró hatású, mérgező, például az ivóvízre veszélyes vagy gyúlékony folyadékokat, ezzel teljesítve be környezetkímélő funkciójukat.

Az ipari kármentő tálcák legtöbbször nagy tisztaságú polietilén porból készülnek termoplasztikus eljárással, ezen belül is a rotációs öntés alkalmazásával. E ez a műanyageszköz-gyártási technológia a szóba jöhető technikák közül a legkevésbé káros a természetre nézve, lévén anyagtakarékos, az energia igénye optimális, és gyakorlatilag nem jár agyagveszteséggel, hulladékkal, illetve ami hulladék keletkezik, az újrahasznosítható például egy kisebb térfogatú ipari műanyag kármentő tálca gyártására.

Környezetbarát-e az ipari műanyag tartály, tálca?

A műanyag tárgyakról mindenki tudja, hogy szennyezik a környezetet. Ez esetben mégis másról van szó, mint egy polipropilén zacskó vagy egy pet palack esetében: ezek a szemétbe kerülve évtizedeken keresztül sem bomlanak el, így környezetszennyező hatásuk egyértelmű.

Ezzel szemben a gyártási folyamatban a különböző iparágakban alkalmazott műanyag tárolók éppenséggel védik a környezetet azzal, hogy a szennyező, mérgező, emberi környezetre káros anyagokat, maró vegyszereket, biocid hatású fertőtlenítő szereket, savakat és lúgokat biztonságosan tárolják, megakadályozzák, hogy ellenőrizetlen területre kerüljenek.

Tovább

Ipari műanyag tálca

Műanyag víztároló tartályok

ipari műanyag tartály és kármentő tálcaA tisztavíz-tároló műanyag tartályok különféle méretekben készülnek rotációs öntéssel, elérhetőek a HydroFLOW Magyarország weboldalán, ahol széles választékban meg is rendelhetők 35 litertől egészen 30500 literes maxi térfogatig. A polietilénből készült konténerek, tartályok és hordók űrtartalmukhoz képest aránylag könnyűek, így üresen kis teljesítményű rakodóeszközökkel rendezhetők.Rendszerint a nagyobb folyadéktárolókat acél keretbe helyezik és amennyiben nem ivóvizet, hanem környezetkárosító anyagot tárolnak benne, akkor kármentő tálcára helyezik.

FOLYADÉKTÁROLÓ TARTÁLY KÁRMENTŐVEL

Az ivóvíztároló kerek és négyszögletes tartályok rákattintható csúszótetővel rendelkeznek a biztonsági szerelvények illesztéséhez. Az IBC gyártási sorozat esetén az edényekhez komplettben beszerezhetők a termelési folyamatokhoz elengedhetetlenül szükséges gyári vagy használt rozsdamentes acél tartozékok és poliészter vagy polikarbonát kiegészítők. Az ipari cseppgyűjtő tálcák magassága igazodik a konténerekéhez, és a plasztik kalibrálásnak köszönhetően a mérőszint mértékének megfelelően a vegyipari használatban tetszőlegesen csökkenthetők egyéni igények szerint. A felgyűlt folyadék csapszelepeken át üríthető.

Folyadéktároló IBC tartály

Az IBC műanyagtartály szögletes, ennélfogva raklapra szerelve is helytakarékos. Menetes tetővel az 1000 literes fekete IBC a legnépszerűbb termék a vegyipar számára.
Ezt a tartálytípus 1,8 kg / dm³ fajsúlyú folyékony és ömlesztett anyagokhoz engedélyezték. Acél kerettel rendelkezik, ezek könnyen egymásba helyezhetőek és  villás targoncával szállíthatók.

A polipropilén IBC tárolótartályok egyéni kérésre felszerelhetőek szerelvényekkel, csövekkel, szintjelzővel és biztonsági ipari gyűjtőtálcával.

Kármentő tálcák és műanyag gyűjtőtálcák

Tovább

Folyadék tároló IBC tartály

IBC műanyag tartályok

műanyag ibc tartály  Az ivóvíz és más folyadékok tárolására rendszeresített négyszögletes Eurokub vagy IBC tartályok főleg cseppfolyós anyagok vagy szemcsés ömlesztett anyagok tárolására rendszeresítettek az iparban és logisztikai szolgáltatások területén. Minden Intermediate Bulk Container fa raklapon, fém keretben használatos, targoncával szállítható.

A köbös (négyszögletes) tartályokat (Eurocube) folyékony vegyszerek, savak, lúgok, alkoholok, ipari olajok, koncentrátumok, üzemanyagok (a benzin kivételével) és egyéb termékek szállítására és tárolására szánják. Az az IBC konténerek különféle célokra használhatók, például: az 1000 l-es kapacitást kényelmesen lehet használni területek öntözésére vagy a telepek szennyvízének megszervezésére.

Az IBC műanyagtartályok általában acélból hegesztett vázból (szerelvények vagy acélcsövek) és egy polietilén belső tartályból állnak, amely utóbbi szervizberendezéssel rendelkezik. A műanyag tartály acélváza acélprofilok és -lemezek hegesztésével készül, majd ezt követően lefestik őket. Az IBC-tároló polietilénből készül, amely nagy mértékben ellenáll a különféle vegyi anyagoknak. Céljától függően egy műanyag alsó lefolyót vagy kaput kell felszerelni a tartályra. Az IBC tartályok általában széles hőmérsékleti tartományban használhatók, mechanikai szilárdságot és kémiai ellenállást biztosítanak.

A konténer kényelmes be- és kirakodásra ad módot (van töltőnyak és leeresztő csap), négyzet alakú, az kényelmes a be- és kirakodáshoz, valamint a szállításhoz történő elhelyezéshez. Könnyű, kevés helyet foglal el, az Intermediate Bulk Container moduláris kialakításának köszönhetően az egyedi igényekhez igazítható.

A műanyag tartályok és alájuk szerelt kármentő tálcák esetén a nagykereskedelmi ár olcsóbb, még alacsonyabb a műanyag edények ára az ajánlott webáruházban.

Tovább

Vízgyűjtő műanyag tartályok

Esővízgyűjtés mint kármentő tevékenység

A vízgyűjtés és -tárolás nem új keletű

Az emberek évszázadok… valójában évezredek óta "betakarítják" az esővizet. Számos olyan ősi régészeti lelőhelyet ismerünk, mely példa erre: Machu Picchu, Róma vízvezetékei, az Isztambul Bazilika Ciszternája, az Angkor Wat tavacskái és lineáris csatornái, a Fülöp-szigetek rizsteraszai - remek modellt nyújtanak az esővíz gyűjtéséről.

Az esővíz gyűjtésének tanulási módszerei végül a földi élet jövőjének kulcsaivá válhatnak. Ahogy a globális népesség növekszik, növekszik a vízigény is. Sajnos sok természetes vízrendszer, amelyre történelmileg támaszkodtunk ivóvíz kinyerésében, a túlhasználat miatt kiszáradhat, vagy fennáll annak a veszélye, hogy túlszennyeződnek.

Nem is kell Magyarország határain kívül néznünk, hogy tudjuk, az édesvíz valóban nagy ügy, függetlenül attól, hol laksz. A vízhiány azonban egyre növekvő probléma az egész világon.

Az ősidőkben a víz elpárolgott a légkörben, és egy természetes szűrési ciklus során visszahullt a földre. De az urbanizált szennyvíz- / vízelvezető rendszerek, a géntechnológiával módosított élelmiszer-előállítás és az ipari hulladékok esetében az önkormányzatoknak vegyi iszapot kell használniuk, hogy a víz ismét ivóvízzé váljon.

Tovább
SEO BLOG. PR-cikkel elhelyezése. Téma: IBC tartály és ipari műanyag kármentő tálca gyártása rotációs öntéssel. Ivóvíz és folyadék tároló műanyag eszközök a vegyiparban.