Környezetvédelem és kármentés. Fenntarthatóság. Egészséges életmód. Life & Style. Szociális biztonság

kármentés környezetvédelem biztonság

Vízgyűjtő műanyag tartályok

Esővízgyűjtés mint kármentő tevékenység

2019. november 02. - prcikkes

A vízgyűjtés és -tárolás nem új keletű

Gyűjtött esővíz háztartási szűrése, tisztítása

Az emberek évszázadok… valójában évezredek óta "betakarítják" az esővizet. Számos olyan ősi régészeti lelőhelyet ismerünk, mely példa erre: Machu Picchu, Róma vízvezetékei, az Isztambul Bazilika Ciszternája, az Angkor Wat tavacskái és lineáris csatornái, a Fülöp-szigetek rizsteraszai - remek modellt nyújtanak az esővíz gyűjtéséről.

Az esővíz gyűjtésének tanulási módszerei végül a földi élet jövőjének kulcsaivá válhatnak. Ahogy a globális népesség növekszik, növekszik a vízigény is. Sajnos sok természetes vízrendszer, amelyre történelmileg támaszkodtunk ivóvíz kinyerésében, a túlhasználat miatt kiszáradhat, vagy fennáll annak a veszélye, hogy túlszennyeződnek.

Nem is kell Magyarország határain kívül néznünk, hogy tudjuk, az édesvíz valóban nagy ügy, függetlenül attól, hol laksz. A vízhiány azonban egyre növekvő probléma az egész világon.

Az ősidőkben a víz elpárolgott a légkörben, és egy természetes szűrési ciklus során visszahullt a földre. De az urbanizált szennyvíz- / vízelvezető rendszerek, a géntechnológiával módosított élelmiszer-előállítás és az ipari hulladékok esetében az önkormányzatoknak vegyi iszapot kell használniuk, hogy a víz ismét ivóvízzé váljon.

Magyarország-szerte még ma is előfordulnak olyan községek, kistelepülések és körzetek, melyek esetében nincs megoldva a vízelvezetés, nincs a kiépített csatornahálózat, ilyen esetekben az egyetlen megoldás a természetes vízkezelés, ami csatornahálózat hiányában is élhetővé teheti az érintett települést, ahol a csatornahálózat kiépítése lehetetlen. Ilyen körzetekben az ivóvízellátás és szennyvízkezelés alternatív megoldásokat követel, ehhez szükség van nagy méretű gyűjtő és tároló tartályokra, ciszternákra.

Esővíz tisztítása, szűrése

esoviz-tisztitas.jpgAz esővizet szűrni-tisztítani kell, mert tartalmazhat szennyeződéseket, amelyek károsak lehetnek a növényekre, az épületekre vagy az egészségre. A szűrés segít eltávolítani a durva és finom részecskéket, a leveleket, a port, a madárürüléket és egyéb anyagokat. A tisztítás segít fertőtleníteni a vizet, ha olyan mikroorganizmusokat vagy vegyi anyagokat tartalmaz, amelyek betegségeket okozhatnak.

A szűrés és tisztítás módja függ attól, hogy mire akarjuk használni az esővizet. Ha csak kerti öntözésre használjuk, elegendő elhelyezni egy levélfogó rácsot és egy finom szűrőbetétet az ereszcsatornában és a lefolyócsőben1. Ha háztartási célra is használjuk, például mosógéphez vagy ivóvízhez, akkor alaposabb szűrésre és fertőtlenítésre van szükség. Erre többféle módszer létezik, például homokszűrők, aktív szén szűrők, UV-lámpák vagy klórozás. Webáruházakban kiváló vízszűrők vásárolhatók esővíz tisztításhoz kedvez,ényes áron.

Esővízgyűjtő műanyag tartályok

vizgyujto-muanyag-tartaly.jpgA műanyag tartály beszerzéséhez számos webáruház áll a lakosság rendelkezésére. A minőségi termékek tökéletes víz-zárósággal rendelkeznek, így takarékosak, jól tisztíthatók és fertőtleníthetők, így nem kell őket újra cserélni, ennek köszönhetően környezetbarát termékek.

Az ipari és háztartási célra egyaránt megfelelő műanyagtartály-termékek a szennyvíztárolás mellett esővízgyűjtésre is alkalmasak, hiszen a tiszta csapadékból gyűjtött víz hazánkban is egyre nagyobb értéket képvisel.

Az esővíz gyűjtésére 1000 literes tartály a legalkalmasabb, ebből több típusú és anyagú, hengeres és szögletes műanyag tartály szerepel az online kínálatban, Ezek elengedhetetlen eszközei az elzártabb, közművesítetlen körzetekben az egyedi vízgazdálkodásnak.

A hazai gyártású és importált műanyag tartály ára kedvező a termékeink hosszú élettartamához képest, emellet csak minimális karbantartást igényelnek és a forgalmazótól beszerezhető környezetbarát twinoxide fertőtlenítő szerrel kiválóan tisztán tarthatók.

Természetes erőforrásaink hasznosítása, így az esővíz begyűjtése és háztartási felhasználása is igen gazdaságos megoldás, egyszerre takarékos és környezetkímélő alternatíva.

Az esővízgyűjtés az egyik legnemesebb kármentő tevékenység.

https://iparitartaly . hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://karmento.blog.hu/api/trackback/id/tr2315283296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
SEO BLOG. PR-cikkel elhelyezése. Téma: IBC tartály és ipari műanyag kármentő tálca gyártása rotációs öntéssel. Ivóvíz és folyadék tároló műanyag eszközök a vegyiparban.
süti beállítások módosítása