Környezetvédelem és kármentés. Fenntarthatóság. Egészséges életmód. Life & Style. Szociális biztonság

kármentés környezetvédelem biztonság

Bio cukkini kezelése nikotinnal?

2023. április 24. - prcikkes

Nikotinos talajkezelés - cukkini termesztése

cukkini-bio-termesztes.jpgBár a szakmai fórumok a bio cukkinit nem javasolják nikotinnal kezelni, mert ez károsíthatja a növényt és az egészséget, ezért tegyünk ekörül egy kort. Tény, hogy a nikotin egy erős növényvédő szer, amelyet néhány kertész használ a levéltetvek ellen, de nem biztonságos a tökfélék számára. A cukkini termése megrothadhat, a levelei foltosodhatnak vagy elfehéredhetnek a nikotin hatására, amely ráadásul mérgező az emberekre és az állatokra is.

Zöldmarketingesek szerint a bio cukkini termesztéséhez inkább természetes módszereket válasszunk, például csepegtető öntözést, megfelelő távolságot a tövek között, és biológiai növényvédő szereket. Egy egészséges és finom zöldségről beszélünk, amelyet nyersen, főzve vagy grillezve is fogyaszthatunk. Ez lenne az egészséges életmód és táplálkozás. És mégis:

Termessz nikotinnal kezelt bio cukkinit a Szőlőhegyen! 

- mondaná tanult ismerősöm röviden, tömören. Szerinte a bio cukkini színe a sötétzöldtől a csíkozott szürkés zöldig sokféle lehet. Rendszerint 20–25 cm-es korban, tehát egészen zsengén szedik a zsámbéki szőlőhegyen.

Én is csak minimális mennyiségben alkalmaztam fertőtlenítőszereket a bio ültetvényeken, történt ugyanis valami fúzió - vagy mi -, a Bioz nagyhal meg(v)ette a Cukkini kishalat. A Bios gépházban erőst hisztizek, úgy tűnik, hogy a gépész hozzáállásán nem fog múlni, hogy visszaálljanak a képek - ha a tudásának határain belül van a probléma megoldásának az ő kulcsa.

bio-cukkini-nikotin.jpgMondogatják nekem, hogy a nikotinos talajkezelés nem ajánlott, mert a nikotin a talajban is maradhat és felvehető a növények által. Ez csökkentheti a cukkini termését és minőségét, valamint veszélyes lehet az egészségemre. A nikotinos talajkezelés helyett inkább használja komposztot vagy trágyát a cukkini táplálására.

De hát én már nem tudok leszokni a dohányzásról. Fújom bőszen a füstöt a levelekre és keserűket sercintek a talajra. Növényem teremnek, mint a bolond.

A bejegyzés trackback címe:

https://karmento.blog.hu/api/trackback/id/tr6717972510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
SEO BLOG. PR-cikkel elhelyezése. Téma: IBC tartály és ipari műanyag kármentő tálca gyártása rotációs öntéssel. Ivóvíz és folyadék tároló műanyag eszközök a vegyiparban.
süti beállítások módosítása