Környezetvédelem és kármentés. Fenntarthatóság. Egészséges életmód. Life & Style. Szociális biztonság

kármentés környezetvédelem biztonság

Biztonsági kármentő tálca

2020. január 23. - prcikkes
-  műanyag kármentő tálca - vegyszeres ivóvíz fertőtlenítés - gyűjtőtálcák -

Az ipari termelés biztonsága - kármentesítés

műanyag ipari tálcaA vegyiparban és minden olyan termelési folyamat során, ahol veszélyes anyagok képezik a munka tárgyát vagy eredményét (nyersanyagok, adalékok, késztermékek), ott szükség van kármentesítésre. Ha a felhasznált vagy keletkező környezetre káros anyagok cseppfolyós halmazállapotúak, akkor hordókban, tartályokban vagy más tárolóedényben helyezik el őket. Ezek feltöltésekor és ürítésekor óhatatlanul történhet túlfolyás, a veszélyes folyadék kiloccsan, elcsöppen - ezzel veszélyezteti az ott dolgozók egészségét és károsítja környezetüket, arról nem is szólva hogy anyagveszteséget okoz.

Miért szükséges a kármentő tálcák használata?

Mindezek megelőzésére a legpraktikusabb megoldás, ha a kádak, kannák, tartályok, hordók alatt úgynevezett kármentő tálca kerül elhelyezésre. A kármentő tálcák nyitott tetejű, általában műanyagból készült edények, amelyek felfogják lecsorgó cseppeket, összegyűjtik a maró hatású, mérgező, például az ivóvízre veszélyes vagy gyúlékony folyadékokat, ezzel teljesítve be környezetkímélő funkciójukat.

Az ipari kármentő tálcák legtöbbször nagy tisztaságú polietilén porból készülnek termoplasztikus eljárással, ezen belül is a rotációs öntés alkalmazásával. E ez a műanyageszköz-gyártási technológia a szóba jöhető technikák közül a legkevésbé káros a természetre nézve, lévén anyagtakarékos, az energia igénye optimális, és gyakorlatilag nem jár agyagveszteséggel, hulladékkal, illetve ami hulladék keletkezik, az újrahasznosítható például egy kisebb térfogatú ipari műanyag kármentő tálca gyártására.

Környezetbarát-e az ipari műanyag tartály, tálca?

A műanyag tárgyakról mindenki tudja, hogy szennyezik a környezetet. Ez esetben mégis másról van szó, mint egy polipropilén zacskó vagy egy pet palack esetében: ezek a szemétbe kerülve évtizedeken keresztül sem bomlanak el, így környezetszennyező hatásuk egyértelmű.

Ezzel szemben a gyártási folyamatban a különböző iparágakban alkalmazott műanyag tárolók éppenséggel védik a környezetet azzal, hogy a szennyező, mérgező, emberi környezetre káros anyagokat, maró vegyszereket, biocid hatású fertőtlenítő szereket, savakat és lúgokat biztonságosan tárolják, megakadályozzák, hogy ellenőrizetlen területre kerüljenek.

A kármentő tálca szerepe

kármentő tálca - műanyag ivóvíz tárolóEnnél is határozottabb az ipari műanyag tálcák szerepe, ezeket kifejezetten biztonsági okokból használják a vegyiparban, a gyógyszergyártásban, a kőolaj alapú üzemanyagok előállításánál és kezelésénél, de ugyanúgy szerepet játszanak például a vízgazdálkodásban, amikor erős oxidáló vegyszerekkel, például klór alapú fertőtlenítőszerekkel kezelik az ivóvizet. A kármentő tálcák használata a fejlett ipari országokban, így az Európai Unióban számos területen kötelező: törvényi előírás szabja meg használatukat az élő környezet, a tiszta légkör és a földi ivóvízkészlet megóvása érdekében.

Magyarországon többek között a HydroFlow Kft állít elő magas minőségű műanyag termékeket, így folyadéktároló iBC tartályokat, hengeres és négyszögletes hordókat, biztonsági ipari tálcákat. Utóbbiakból honlapjukon széles választékot kínálnak termelő üzemek számára:

Biztonsági műanyag gyűjtőtálcák

A polimer anyagokból gyártott biztonsági folyadéktároló és -gyájtő eszközök témájával kapcsolatos long tail kulcsszavak Google-kereséshez:

  • ipari műanyag kármentő tálca gyártás
  • ivóvízkezelés - víztároló IBC-tartály fertőtlenítése
  • környezetvédelem és ipari műanyagtálca

A bejegyzés trackback címe:

https://karmento.blog.hu/api/trackback/id/tr1515422926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
SEO BLOG. PR-cikkel elhelyezése. Téma: IBC tartály és ipari műanyag kármentő tálca gyártása rotációs öntéssel. Ivóvíz és folyadék tároló műanyag eszközök a vegyiparban.
süti beállítások módosítása