Környezetvédelem és kármentés. Fenntarthatóság. Egészséges életmód. Life & Style. Szociális biztonság

kármentés környezetvédelem biztonság

Natúrszelet kucsmagombával, rizzsel

2022. március 20. - prcikkes

naturszelet-kucsmagombaval-rizzsel.jpg
Recept: natúr sertésszelet kucsmagombával

Az ínyenc Verec Kenéz Mazei Szegfű c. blogjából

Nem győzöm hangsúlyozni, hogy bár imádom a kucsmagomba levest is – egy kis medvehagymával összepárolva, tejfölös habarással, de...

De az első tavaszi gomba (a piacin már megjelent!) sokak szerint többet érdemel, luxus lenne levesre fecsérelni, komolyabb étkek készüljenek belőle. Szót fogadhatunk, tartsuk be ezúttal ezt az intelmet.

Először is pár szót a rizsről, amit tapasztalati véleményem szerint az asszonyom tud a világon legjobban elkészíteni. Büdös bunkó és tudatlan fajankó az, aki gyors rizzsel operál. Egyrészt ízetlen csirízt kap, másrészt nem gyorsabban. A zsiradékon egyszerűbb megpirítani a bögre rizst, kicsit sózni, fűszerezni, és folyamatosan hozzáadni a két bögre vizet. Az első bögre után kisebb lángon pároljuk. A vizet azért nem egyszerre zúdítjuk bele, mert a rizs fajtánként más mennyiséget szív fel: teszem azt a barna többet, a hosszú szemű hántolt kevesebbet. Egy kis tapasztalat után ráérezünk, és kikúrjuk a gyorsrizst a kukába!

Mangalicazsíron párolódik a jázminrízs

Míg párolódik a rizsünk – ebben az esetben jázminrizs – mangalicazsíron pirítunk egy köteg újhagymának csúfolt sarjadékhagymát (rendes újhagymát már évek óta csak a kertben kapni, piacon nem), hozzádobjuk az aprított kucsmagombát, finoman sózzuk, és amikor elfőtte a leve felét, meghintjük kevés liszttel, beledolgozzuk a gombába, felrottyantjuk. Tartózkodunk a fűszerektől, mert elrejtenék a gomba finom ízét.

A tegnap enyhén bepácolt klopfolt tarját megsütjük egészséges, mert koleszterinben gazdag magyar disznózsírban.

Ezzel kész is a mangalicazsíron pirított sertés natúrszelet tavaszi kucsmagombával, fehér rizs körettel

És tálaljuk. De előtte megszórjuk reszelt sajttal.

Kínálja: Mezei Szegfű | Kínáljuk még: Érvek a biotermékek mellett

A bejegyzés trackback címe:

https://karmento.blog.hu/api/trackback/id/tr6717972506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
SEO BLOG. PR-cikkel elhelyezése. Téma: IBC tartály és ipari műanyag kármentő tálca gyártása rotációs öntéssel. Ivóvíz és folyadék tároló műanyag eszközök a vegyiparban.
süti beállítások módosítása