Környezetvédelem és kármentés. Fenntarthatóság. Egészséges életmód. Life & Style. Szociális biztonság

kármentés környezetvédelem biztonság

Mentsd meg az egészséged

2023. február 18. - prcikkes

Meghatározza-e az életmód az egészséget?

egeszseges-eletmod.jpg

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének kutatása szerint ha egészségesen élünk, akkor cirka 15 évvel meghosszabbíthatjuk életünket. Természetesen sok más tényező is számít. Ezek közül sokat nem tudunk befolyásolni. Genetikai örökség, járványok, egészségtelen lakóhelyi vagy munkahelyi környezet, baleseti kockázatok, kényszerűen rossz életkörülmények...

Ám az egészséges életmód elsősorban döntés kérdése - és könnyen betartható. Tartózkodjunk a káros szenvedélyektől, figyeljünk arra, hogy egészségesen táplálkozunk, naponta legalább egy órát mozogjunk. Nem könnyű feladni a szokásainkkal és lemondani a dohányzásról, kedvenc ételeinkről, mérsékelni alkoholfogyasztásunkat. Azonban alapfeltétel, hogy szembesülünk a gyenge pontjainkkal és leküzdjük a kisértést!

Lélektani, életviteli nehézségek. Stressz

Előfordulhat, hogy kilátástalannak, reménytelennek látod mostani helyzetedet. Kiégtél, állandóan fáradt vagy. Félsz a jövőtől. Úgy érzed, neked semmi sem sikerül és állandóan elégedetlen vagy. Krónikus problémával küzdesz, melyre semmilyen kezelés nem hoz igazi enyhülést. Állandóan küzdesz, de a harc reménytelen. Túl sok stressz ér. Rossz a házasságod? Sötét gondolatok gyötörnek. Talán volt már pánikrohamod vagy estél már depresszióba?

De feltetted-e már magadnak a rettegett: Miért alakul így az életed? Vagy elgondolkoztál-e azon, hogy ki is vagy te valójában, hol a helyed a világban? Csakis a saját helyeden lehetsz sikeres és boldog...

Ezek tisztázásához szakemberre, pszichoterapeutára lehet szükséged. Kérhetsz ájurvédikus kezelést vagy beiratkozhatsz egy párkapcsolati pszichodráma csoportba. De meglehet, az is elegendő, ha életmódot váltasz. Szakemberek ijesmiket ajánlanak:

Egészséges táplálkozás. Naponta együnk legalább 5 zöldséget és gyümölcsöt, igyunk sok folyadékot (elsősorban tiszta vizet és gyógyteákat), együnk egy marék diót vagy mogyorót. Húst és tejtermékeket lehet enni, de keveset és zsírszegényt, gabonafélékből pedig csakis teljeskiőrlésűt. Süssünk, főzzünk hidegen sajtolt növényi olajokkal vagy vajjal.Továbbá rendszeresen méregtelenítsünk.

Testmozgás. Az egészséges életmód egyik feltétele a rendszeres testmozgás. Azonban abszolút nem kell egy fittnesz terembe beiratkozni – otthon, munka közben, vagy hazafele útközben könnyen beiktathatunk félórás testmozgást, esténként kis kocogást. Reggel nyitott ablaknál 10 perc torna is kondícióba hoz.

Testápolás. A bőr a legnagyobb szerv a testünkben – így nem mindegy, hogy mivel ápoljunk, hiszen sok minden felszívódik a vérkeringésbe. A természetes testápolás ezért nagyon ajánlott, továbbá a rendszeres szaunázás, masszázs és egyéb wellness terápiák karbantartják egész testünket, szervezetünket.

Lélekápolás. Jógázz, meditálj, ismerkedj meg a védikus tanokkal. Teremtsd meg tested-lelked harmóniáját.

Az egészséges életmódra térés hosszú távú program, de ha odafigyelünk arra, hogy mivel ápoljuk és tápláljuk a testünket, annak pozitív hatását bízhatóanis hosszú életünk során élvezhetjük!

mozgásterápia | ayurvédikus téplálkozás | pszichoterápia | jóga | pánikbetegség kezelése | párterápia

A bejegyzés trackback címe:

https://karmento.blog.hu/api/trackback/id/tr3218052330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
SEO BLOG. PR-cikkel elhelyezése. Téma: IBC tartály és ipari műanyag kármentő tálca gyártása rotációs öntéssel. Ivóvíz és folyadék tároló műanyag eszközök a vegyiparban.
süti beállítások módosítása